Repertoire

Het repertoire van Ad Novum is voornamelijk klassiek, zowel profaan als religieus, en omvat werken uit alle muzikale perioden, van de Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. De laatste jaren is er een accentverschuiving naar werk van meer eigentijdse componisten; de ‘oude’ worden echter niet vergeten.

Ad Novum zingt werken van o.a. Janequin, Arcadelt, Morley, Gibbons, Monteverdi, Bach, Mozart, Mendelssohn, Brahms, Debussy, Elgar, Britten, Strategier en Andriessen.
En van levende componisten zoals Pärt, Drayton, Bremer, Whitacre, Gjeilo en Elder.

Het koor zingt overwegend a capella en meerstemmig, maar ook wel met begeleiding van orgel, piano of (klein) ensemble.

Het programma voor een uitvoering wordt veelal opgebouwd rondom een thema. Zo werd recentelijk een passieconcert (religieus) uitgevoerd, een concert met als thema ‘Vijf eeuwen koormuziek in de Lage Landen’ (religieus en profaan) en een concert met het thema ‘Klankkleur’ (profaan), en een programma rondom het weer.

Ad Novum heeft een flink kerstrepertoire:

  • Carol bewerkingen van Rutter, Willcocks en Britten
  • Werken van Handl, di Lasso, de Nobel, Tavener, van Gulick
  • Zettingen van bijvoorbeeld Hodie Christus natus est en O magnum mysterium (o.a. van Marenzio, da Vittoria, Sweelinck, Byrd, Poulenc, Lauridsen)
  • Maar ook de Christmas Suite van Zimmerman: een compilatie van kerstliedjes uit alle windstreken van Europa, een alleluja, een joods Chanoeka en een gospel.